A XVII. Meditop-Kupa új helyszíne

14
Jul
2010
Posted by: admin  /   Category: Versenyek   /   No Comments

A hét folyamán sikerült leegyeztetnünk az októberi versenyünk helyszínét!
A versenyt Katalinpuszta mellett, Vác közelében, a Naszály lábánál fogjuk tartani, a Gyadai tanösvény nyomvonalát keresztezve.

{phocagallery view=category|categoryid=49|limitstart=0|limitcount=5|imageordering=9}

A Gyadai tanösvény a Naszály északi lábánál, a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti és kultúrtörténeti értékeit és érdekességeit mutatja be.

 

 

Gyadai tanösvényen1Az 5 km hosszú körtúraként végigjárható tanösvény bejárása nyugodt, kényelmes tempóban 2,5-3 órát vesz igénybe, így a környék természeti és kulturális nevezetességeinek bejárása során érdemes beilleszteni napnyitó vagy épp napzáró programként is a Gyadai tanösvény meglátogatását.Természetesen, végig természetbúvárkodva az útvonal megszámlálhatatlan makro és mikro szépségeit-értékeit, egész napos program lehetőségként is kitölti a kikapcsolódásra, élményszerzésre, pihenésre szánt időtartamot. A  télen-nyáron, minden évszakban bejárható tanösvénynek külön-külön névre hallgató (csertől a faszénig) 13 állomása van, ahol megismerkedhetünk a környék erdeivel, rétjeivel, azok természeti Csoportos tanösvény bejárásadottságaival, védendő értékeivel és az ezeket szem előtt tartó erdő- és gyepgazdálkodással.
Forrás

Author Avatar

About the Author

No Comments